Ga terug

Digitale dijktafel Lithoijen en Benedendijk Lithoijen 28 januari

Eind januari en begin februari 2021 organiseren wij meerdere digitale dijktafels over het voorlopig ontwerp van de dijk. Deze organiseren wij speciaal voor de bewoners langs de Brabantse zijde van de Maasdijk tussen Ravenstein en de sluis bij Lith.

Voorlopig ontwerp dijk

Wij begrijpen dat dijkbewoners erg benieuwd zijn naar het ontwerp van de dijk bij het eigen perceel en/of huis. Tijdens de digitale dijktafels kunnen wij het voorlopig ontwerp van de dijk laten zien en bespreken. Zo krijgt u meer duidelijkheid over hoe het staat met de hoogte en breedte van de dijk. Dat zal digitaal en veilig vanuit huis plaatsvinden in ‘digitale dijktafels’. In een kleine groep, met waarschijnlijk uw buren of straat, krijgt u digitaal een presentatie van het voorlopig ontwerp en gaat u samen daarover in gesprek. Leden van het projectteam Meanderende Maas zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden en aandachtspunten op te schrijven.

Informatie vooraf

Op www.meanderendemaas.nl/dijk kunt u informatie bekijken over de dijk bij u in de buurt. De informatie bestaat uit:

  • Een introductiefilmpje over het project Meanderende Maas, wat kan er mis gaan met de dijk en wat zijn de oplossingen?
  • Verbeelding van de dijk met kaart en tekeningen;
  • Informatie over hoe het ontwerp van de dijk tot stand komt;
  • Veel gestelde vragen en antwoorden over de dijkversterking.

Inschrijven

Wij hebben de dijk opgeknipt in stukken. Dit noemen we ook wel dijksecties. Zo kunnen we heel gericht met u in gesprek gaan over de dijk naast uw deur of perceel. Per dijksectie kunt u zich aanmelden voor het tijdstip dat u het beste uit komt.

Op donderdag 28 januari organiseren wij drie digitale dijktafels over de dijksectie Lithoijen en Benedendijk Lithoijen. Kies hieronder het tijdstip dat u het beste uitkomt om deel te nemen aan de dijktafel en schrijf u in. Wij vragen u ook alvast na te denken over wat u graag wilt bespreken tijdens de dijktafels. Bij inschrijving kunt u ons alvast drie vragen meegeven.

Beschikbare tijden:

Digitaal deelnemen lastig?

Mocht digitaal deelnemen lastig zijn voor u, dan zoeken wij samen met u een oplossing. Hiervoor kunt u het beste even contact opnemen met Marjolein Rozemeijer (mrozemeijer@aaenmaas.nl).