Denk je met ons mee?

Projectteam Meanderende Maas werkt samen met de omgeving aan een veilige dijk, ruimte voor de Maas een aantrekkelijk gebied. Via deze website hebben wij verschillende ideeën ontvangen. Op onderstaande kaart kun je zien over welke ideeën het gaat.

Van een wandelpad bij Lith tot het doortrekken van een fietspad bij De Schans en van een flexibele dijkversterking tot een uitbreiding van de haven bij Megen (zoom in om de tekst beter te kunnen lezen).

Ideeënkaart

We gaan voor een aantal eerste deelgebieden het ontwerp al verder uitwerken binnen de kaders van het voorkeursalternatief. Dit gaan we doen in samenspraak met de direct belanghebbenden tijdens deelgebiedsessies. Het gaat om de gebieden Ravenstein, de dijk van Macheren tot het kasteel bij Oijen, de geul bij Appeltern – Maasbommel en meander De Waarden. De betrokkenen krijgen van ons een uitnodiging. De gemeente Oss maakt als partner van het project Meanderende Maas een verkeersplan. Dit naar aanleiding van de vele reacties uit de omgeving over het verkeer.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via deze website en de digitale nieuwsbrief.

Na de zomervakantie starten we met het verder ontwerpen van de dijk, de rivierverruiming en de maatregelen om het gebied mooier en economisch sterker te maken. Er zal gerichte afstemming zijn met direct belanghebbenden zoals de bewoners aan de dijk of uiterwaarden, eigenaren van gronden, ondernemers, en belangenorganisaties. Tijdens dijktafels, ‘keukentafelgesprekken’ en werkplaatsen. Via inloop- en informatiebijeenkomsten krijgt iedereen de gelegenheid zich te laten informeren over de voortgang en daarop te reageren. Via de website, nieuwsbrief en social media houden wij u op de hoogte.