U heeft gezocht op: ""

Veelgestelde vraag

Hoe ‘uniek’ is dit project?

Door het integrale karakter van project Meanderende Maas is het een heel bijzonder project, met name omdat we in zo’n groot gebied werken. De combinatie van dijkversterking, natuurontwikkeling en meer ruimte voor de rivier maakt dat het een bijzonder project is, dat diverse elementen samenbrengt.

Veelgestelde vraag

Hoe zorgt de aannemer ervoor dat de natuur zo min mogelijk verstoord wordt tijdens de werkzaamheden?

Voorafgaand aan het gehele plan is gekeken waar er beschermde natuur in het gebied is. Op basis daarvan is er een plan opgesteld en hier is een vergunning voor verleend. Ook is de ecoloog regelmatig in het gebied te vinden. De ecoloog monitort de beschermde flora en fauna.

Veelgestelde vraag

Hoe zit het met de ‘kleine zorgpunten’ die mogelijk kunnen gaan ontstaan tijdens de uitvoering? Is er iemand die rondloopt in het gebied?

Boskalis heeft een ‘deelgebiedsomgevingsmanager’ die nauw contact onderhoudt met omwonenden. Hij of zij zal dan ook vaak te vinden zijn in het gebied. De contactgegevens van hem of haar worden op een later moment bekend gemaakt.

Veelgestelde vraag

Zijn er straks ook rondleidingen in het gebied?

Jazeker! De details daarvan zijn nu nog niet bekend. We verwachten hier in het eerste kwartaal van 2025 meer over te kunnen zeggen.

Veelgestelde vraag

Kan ik straks ergens terecht in het gebied met vragen?

Vragen over de werkzaamheden kunnen gesteld worden via info@meanderendemaas.nl.

Veelgestelde vraag

Als straks de uitvoering begint, hoe wordt de omgeving dan betrokken? Kan de omgeving nog meedenken?

De omgeving wordt nauw betrokken bij de uitvoering, en kan hier ook suggesties voor aanleveren bij de aannemer. Vlak voordat de uitvoering gaat starten in een dijksectie, zullen we informatiebijeenkomsten organiseren in het gebied.

Veelgestelde vraag

Wat gaat de rol van de aannemer Boskalis zijn tijdens de uitvoering, op het gebied van communicatie?

Aannemer Boskalis is straks verantwoordelijk voor alle communicatie over de werkzaamheden en de plannen. Ook communiceert Boskalis over de bereikbaarheid van woningen en panden en over eventuele hinder. Dit doen zij echter in nauwe afstemming met project Meanderende Maas, wij blijven uiteindelijk eindverantwoordelijk voor het project en houden dan ook de regie op de communicatie.

Veelgestelde vraag

Waar kan ik terecht met mijn vragen over het beheer en onderhoud van de Maasdijk?

Heeft u vragen over bijvoorbeeld het beheer en onderhoud van de Maasdijk, windschade, vergunning maaionderhoud, groenonderhoud, schapen op de dijk, etc.? Stuur dan een e-mail naar clusterkeringen@aaenmaas.nl.

Veelgestelde vraag

Hoe gaat Meanderende Maas om met schade die veroorzaakt wordt door het plan en/of door realisatie van het plan?

We doen er alles aan om schade en overlast te voorkomen en tot een minimum te beperken. Toch kan het gebeuren dat u schade ondervindt tijdens de uitvoering of als gevolg van het plan zelf.  In geval van schade kunt u dit melden en heeft u mogelijk recht op een schadevergoeding. Er zijn verschillende vormen van schade te onderscheiden, waarbij niet elke vorm van schade volledig wordt vergoed. Op onze website www.meanderendemaas.nl/schade leggen wij hier meer over uit en kunt u een eventuele schade melden. 

Veelgestelde vraag

Maatregelen als het graven van nevengeulen en anti-piping maatregelen kunnen effect hebben op de grondwaterstand. Hoe zorgen jullie ervoor dat dit geen negatief effect heeft op de fundering van mijn huis?

Wij onderzoeken van te voren de (mogelijke) effecten van maatregelen op onder meer de grondwaterstand. Met behulp van een computermodel berekenen we wat de mogelijke effecten op de grondwaterstand zouden kunnen zijn. De berekeningen checken we op juistheid door deze te vergelijken met gemeten grondwaterstanden. Hiervoor zijn peilbuizen geplaats in het gebied.