Sterke Maasdijk van Ravenstein tot Lith

Project Meanderende Maas gaat de ruim 26 km lange Maasdijk aan Brabantse zijde tussen Ravenstein en Lith versterken, de Maas aan Gelderse én Brabantse zijde meer ruimte geven en het gebied mooier en economisch sterker maken. Het project bevindt zich in de fase van de planuitwerking. Daarin werken wij de maatregelen voor de dijkversterking, rivierverruiming en gebiedsontwikkeling tot in detail uit.

Dijktafels over definitief ontwerp op 11, 17 en 19 mei 2022

Voor bewoners en/of eigenaren van gronden aan de dijk tussen Ravenstein en de sluis bij Lith organiseren we over het definitief ontwerp voor de dijk een serie dijktafels op:

  • Woensdag 11 mei: Lith, Lithoijen en Oijen
  • Dinsdag 17 mei: Macharen, Megen en Haren
  • Donderdag 19 mei: Dieden, Demen, Neerlangel en Ravenstein.

Dijkbewoners en eigenaren van gronden aan de dijk hebben een brief ontvangen met daarin de uitnodiging en de informatie over de aanmelding onder www.meanderendemaas.nl/Agenda

Voor de dijktafels hebben we de ruim 26 kilometer lange Maasdijk aan de Brabantse zijde verdeeld in zeven gebieden. Op onderstaand kaartje zijn de zeven gebieden aangegeven.

Informatie ter voorbereiding op de dijktafels

Voor de dijktafels plaatsen wij informatie over het dijkontwerp op deze pagina van de website, zie hieronder. De informatie bestaat uit de verbeelding van de dijk met kaart en tekeningen. Daarnaast kunt u zich voorbereiden op de dijktafels door het lezen van:

Bent u bewoner of eigenaar van gronden langs de Brabantse Maasdijk tussen Ravenstein en de sluis bij Lith en heeft u voor de dijktafels al vragen? Stuur gerust een e-mail naar omgevingsmanager Peter Rutten prutten@aaenmaas.nl.

Dijktafel Dieden, Demen, Neerlangel en Ravenstein – donderdag 19 mei 2022

Informatie dijktafels januari/februari 2021

De informatie over het voorlopig ontwerp die u voorafgaand aan de dijktafels van januari/februari 2021 op de website werd aangeboden, kunt u op deze pagina terugzien.