Ed Steiger, eigenaar Natuurcamping De Maasakker : “Heel blij met het behoud van ons karakteristieke uitzicht op Megen!”

Op camping De Maasakker in Megen is het goed toeven voor natuurliefhebbers. Vanuit deze camping kan er namelijk naar hartenlust genoten worden van de rust en de prachtige omgeving van project Meanderende Maas. Ed Steiger, eigenaar van camping De Maasakker, had een zienswijze ingediend, over de verandering van het uitzicht naar aanleiding van de plannen voor het project.

Lees hieronder zijn verhaal:

“Sinds een aantal jaren hebben wij een prachtige natuurcamping in Megen. Deze camping is aantrekkelijk voor iedereen die houdt van kamperen in de natuur. En daar hoort ook een mooi uitzicht bij op de ‘skyline’ van Megen, met onder andere haar karakteristieke toren. Aanvankelijk stond in de plannen dat dit uitzicht zou gaan verdwijnen, in verband met een nieuw bos dat precies hier zou worden aangeplant. Je kunt je voorstellen dat wij daar niet blij mee waren. Immers; mensen komen speciaal naar onze camping om van dat prachtige uitzicht te genieten. Ik ben daar dan ook direct over in gesprek gestaan met de omgevingsmanager van het project.

Daaruit ontstonden constructieve gesprekken, waar we alles hebben kunnen onderzoeken. Want ik ook snap echt wel dat dit project een algemeen belang dient. Sterker nog; ik sta ook zeker achter het project aangezien we allemaal droge voeten willen blijven houden. En helemaal, omdat ik na de overstroming in Limburg van twee jaar geleden, zelf wateroverlast heb gehad. Dat willen we allemaal niet nog een keer meemaken.

Uiteindelijk hebben we een goede oplossing met elkaar gevonden. Het bos is niet geschrapt uit de plannen – want uiteraard sta ik als natuurliefhebber óók achter de ontwikkeling van nieuwe natuur – maar de doorkijk is iets breder geworden. En dat betekent dat het uitzicht gewoon blijft! Officieel heb ik hiervoor dan ook een zienswijze ingediend. Want je kunt pas serieus reageren, als er ook daadwerkelijk een (concept) plan ligt. Ik wens het project alle succes de komende periode en blijf uiteraard graag aangehaakt bij de ontwikkelingen.”