Mario Jacobs, nieuwe voorzitter stuurgroep, bezoekt projectgebied

Waar kun je beter informatie over project Meanderende Maas krijgen dan in het gebied zelf? Mario Jacobs, de nieuwe voorzitter van de stuurgroep Meanderende Maas stapte 14 juli met ons op de fiets voor een eerste kennismaking met het projectgebied. Peter van Dijk (dagelijks bestuurder van waterschap Aa en Maas), Ton Swanenberg (projectmanager) en Tim Smit (omgevingsmanager) fietsten mee en gaven uitgebreid uitleg over het plan en het proces tot nu toe.

Onder indruk van schoonheid gebied

Mario Jacobs: ‘Ik ben onder de indruk van de schoonheid van het gebied. Wat een mooie dorpen met de voelbare historie, de meanderende dijk met de statige bomen en de immense uiterwaarden. De mogelijkheden van het gebied zijn enorm. Ik sta helemaal achter de aanpak van Meanderende Maas. Het onverwacht hoogwater van de laatste dagen benadrukt nog eens de noodzaak om het gebied veiliger te maken. Daarnaast zie ik de benodigde dijkversterking in combinatie met de rivierverruiming als kans voor het nog mooier en economisch sterker maken van het gebied. Met de bundeling van energie van de samenwerkende partnerorganisatie, bewoners en ondernemers gaat dat zeker tot iets heel moois leiden. Als voorzitter van de stuurgroep ga ik ervoor!’

Ervaren bestuurder

Mario Jacobs is een ervaren bestuurder. Eind april heeft hij Lambert Verheijen als dijkgraaf van waterschap Aa en Maas opgevolgd. Sinds 2014 was hij wethouder in Tilburg met in zijn portefeuille thema’s als openbare ruimte en klimaatadaptatie, groen, natuur en landschap, slimme en duurzame mobiliteit, grondzaken en de Omgevingswet.