Op zoek naar ‘Roestplaatsen’ van de ransuil: heeft u er misschien één in uw tuin?

Het is weer ‘ransuilentijd’. Dat betekent dat er in de winter hele groepen te zien zijn van deze prachtige uilensoort: bruin, slank en met opvallende oorpluimen. Een maatje kleiner dan oehoe, waar ze ook wel voor aan worden gezien.

Het is belangrijk dat we goed zicht krijgen op de (mogelijke) plaatsen waar deze uilen samenkomen in het projectgebied. Zodat we daar met de werkzaamheden straks, rekening mee kunnen houden.

Slapen in groepjes

Ransuilen slapen met z’n allen samen in een boom. Op die zogenaamde ‘roestplaatsen’ zie je dan een paar tot soms tientallen ransuilen bij elkaar. Vooral overdag, want ’s avonds gaan ze op jacht en op zoek naar scharrelende muizen.

Doorgeven roestplaatsen

Heeft u wellicht zo’n roestplaats in de tuin? Dit horen wij graag, zodat we zo de uilen met rust kunnen laten tijdens de werkzaamheden. Heeft u geen roestplaats in uw tuin, maar heeft u wel een vermoeden van zo’n mogelijke plaats? Ook dat vernemen wij dan graag. De locatie hiervan kunt doorgeven via de mail: info@meanderendemaas.nl.

Het is mogelijk dat de ecoloog van Boskalis bij u aanbelt om te vragen of er bomen geïnspecteerd mogen worden op uw perceel. Alvast dank voor de medewerking hiervoor.