Drone-opnames binnen projectgebied Meanderende Maas

Op donderdag 7 maart worden er drone-opnames gemaakt binnen het projectgebied. Met deze drone-opnames kunnen we belangrijke informatie inwinnen. Denk dan bijvoorbeeld aan het in kaart brengen van slecht begaanbare plaatsen of grote oppervlaktes. Hierna volgen nog 2 vlieg-dagen, maar deze dagen zijn nog niet bekend. We streven ernaar deze in maart of begin april in te plannen.

Verschillende fases

De drones worden ingezet in twee fases binnen het project:

  • Fase 1: 0-meting: Om een goed beeld te krijgen van de situatie en om een goed ontwerp te kunnen maken, wordt de drone ingezet. In deze fase wordt het hele projectgebied meegenomen. Deze metingen worden niet allemaal tegelijk uitgevoerd, maar gebeurt in fases.
  • Fase 2: realisatie: Ook straks tijdens de uitvoering worden regelmatig dronemetingen uitgevoerd. Het doel hiervan is om de voortgang van het werk vast te leggen. Ook kunnen we aan de hand van deze beelden bijvoorbeeld moeilijk begaanbare gebieden inmeten. Tijdens deze fase wordt er alleen gevlogen in de gebieden waar gewerkt wordt.

Wat merkt u ervan?

De drones vliegen op meer dan 80 meter hoog. Daardoor merkt u hier heel weinig van. Ook de dieren in het gebied ervaren naar verwachting geen hinder. Heeft u toch vragen? Stel deze dan via info@meanderendemaas.nl

Het uitvoeren van deze drone-vluchten is weersafhankelijk. Bij slecht weer kan er niet gevlogen worden.