Eerste werkplaats succesvol van start

Op vrijdag 19 januari kwamen in Megen zo’n 50 bewoners en ondernemers bij elkaar op de eerste werkplaats van Meanderende Maas. Na een kennismaking met elkaar en met het project, gingen de deelnemers aan de slag. In kleine groepjes gingen ze met elkaar in gesprek over wat ze in het projectgebied willen behouden en over wat ze juist willen veranderen. De discussie ging ook over hoe ze het gebied zien in de verre toekomst. Leden van het klankbord waren er ook bij aanwezig. Zij keken mee of het proces van de werkplaatsen goed verliep.

Bekijk de video met een korte impressie van de middag! 


Zes werkplaatsen

De werkplaatsen zijn een belangrijk onderdeel van het ontwerpproces bij Meanderende Maas. De uitkomsten worden verwerkt in de pakketten van maatregelen die het gebied veiliger en aantrekkelijker maken. Tot aan de zomer worden er zes werkplaatsen georganiseerd, met telkens dezelfde groep deelnemers. Eind dit jaar worden de beste pakketten aan maatregelen vastgesteld. Dit worden de ‘kansrijke alternatieven’ genoemd. Deze presenteren we tijdens openbare informatieavonden. We houden u hiervan uiteraard op de hoogte.

Verslag en presentatie
Wilt u weten wat er besproken is tijdens de werkplaatsen? Bekijk dan hier de agenda, de presentatie, de poster met de denkrichtingen en het verslag.