Meanderende Maas ontvangt 4,6 miljoen euro van HWBP

Het project Meanderende Maas heeft op 26 oktober 4,6 miljoen euro subsidie van het landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP) ontvangen. De subsidie is bedoeld voor de fase waarin het project Meanderende Maas zich nu bevindt, de zogeheten voorverkenningsfase.

In deze fase worden bewoners en andere betrokkenen gevraagd om met ideeën te komen, die passen bij het project. Dit kunnen suggesties zijn die bijdragen aan het versterken van de dijk tussen Ravenstein en Lith. Of initiatieven die het gebied aantrekkelijker maken. Ook wordt er technisch onderzoek gedaan.

Naast de subsidie, heeft Erik Kraaij van het HWBP het Projectenboek van het HWBP uitgereikt aan William de Kleijn van Waterschap Aa en Maas (rechts op de foto). Meanderende Maas maakt onderdeel van het HWBP-programma, dat Nederland de komende jaren beschermt tegen overstromingen. Met de versterking van de 25 km lange dijk tussen Ravenstein en Lith in combinatie met verruiming van de Maas, worden in de toekomst zo’n 270.000 mensen beschermd tegen overstromingen.