Terugblik digitale informatiebijeenkomsten

Tijdens twee digitale informatiebijeenkomsten op woensdagavond 9 december en donderdagmiddag 10 december hebben we ruim 110 online bezoekers mogen ontvangen om te informeren over de laatste stand van zaken van het project. Het waren digitale bijeenkomsten vanwege het coronavirus. Via een link kon men gemakkelijk en veilig vanuit huis deelnemen. Tijdens de presentatie was er de mogelijkheid om via de chat vragen te stellen.

Waar ging de presentatie over?

In het afgelopen half jaar is naar een groot aantal maatregelen uit het voorkeursalternatief, het plan op hoofdlijnen, verder onderzoek gedaan. In de presentatie hebben we een toelichting gegeven over onder andere:

  • De dijkversterking bij Ravenstein;
  • De inpassing van een wandelpad bij de dijk Macharen-Oijen;
  • De maatregelen aan de rivier en uiterwaarden bij Appeltern-Maasbommel, Diedensche Uiterdijk, De Waarden en Ossekamp;
  • De gebiedsmaatregelen waaronder de recreatieve routes en de bakenbomen.

Na elk onderwerp was er gelegenheid om vragen te stellen en dat hebben de deelnemers zeer actief gedaan. Het projectteam Meanderende Maas was digitaal aanwezig om deze vragen live te beantwoorden.

Kijk de presentatie terug

Heb je de presentatie gemist, maar wil je wel graag horen wat er verteld is? Dat kan! Bekijk hieronder de volledige bijeenkomst van woensdagavond 9 december terug of lees de sheets van de presentatie terug.

Tijdens beide informatiebijeenkomsten is dezelfde informatie gepresenteerd. Mocht je liever de bijeenkomst van 10 december terugkijken omdat je daar bij was, bekijk deze dan op ons YouTube kanaal.

Vragen en antwoorden

Bekijk in één overzicht alle vragen die gesteld zijn op 9 en 10 december met de bijbehorende antwoorden.

Vervolg: digitale dijktafels

Eind januari en begin februari 2021 organiseren wij digitale dijktafels over het voorlopig ontwerp van de dijk. Tijdens deze bijeenkomsten praten wij dijkbewoners bij  over de ontwerptekeningen en bespreken we de aandachtspunten en vragen. Dijkbewoners ontvangen begin 2021 een persoonlijke uitnodiging en meer informatie. De data van de digitale dijktafels zijn eind 2020 terug te vinden in onze agenda.