Terugblik digitale informatiebijeenkomsten 17 en 20 mei

Tijdens twee digitale informatiebijeenkomsten op maandag 17 en donderdag 20 mei hebben wij bijna 200 belanghebbenden én belangstellenden kunnen informeren over de maatregelen uit het voorlopig ontwerp Meanderende Maas voor de dijkversterking, rivierverruiming en gebiedsontwikkeling. De bestuurders van de tien betrokken organisaties hebben onlangs met het voorlopig ontwerp ingestemd. Het waren digitale bijeenkomsten vanwege het coronavirus. Via een link kon men gemakkelijk en veilig vanuit huis deelnemen. Tijdens de presentatie was er de mogelijkheid om via de chat vragen te stellen.

Waar ging de presentatie over?

De digitale bijeenkomsten zijn gestart met een korte introductie over de aanleiding van het project en de stand van zaken. Vervolgens is per deelgebied een toelichting gegeven op de samenhangende maatregelen uit het voorlopig ontwerp. Aan het eind is het vervolg toegelicht, waarin wij samen met aannemer Boskalis het voorlopig ontwerp verder gaan uitwerken tot definitief ontwerp. Na elk onderwerp was er gelegenheid om vragen te stellen en dat hebben de deelnemers zeer actief gedaan. Het projectteam Meanderende Maas was digitaal aanwezig om zo veel mogelijk vragen live te beantwoorden. Bekijk in één overzicht alle vragen die gesteld zijn op 17 en 20 mei en de bijbehorende antwoorden.

Kijk de presentatie terug

Heb je de presentatie gemist, maar wil je wel graag horen wat er verteld is? Dat kan! Bekijk hieronder de volledige bijeenkomst van maandag 17 mei terug of lees de sheets van de presentatie.

Tijdens beide informatiebijeenkomsten is dezelfde informatie gepresenteerd. Mocht je liever de bijeenkomst van 20 mei terugkijken, omdat je daarbij was, bekijk deze dan op ons YouTube kanaal.

Vragen dijkbewoners en eigenaren van gronden aan de dijk van Ravenstein tot Lith

In januari/februari 2021 hebben wij het voorlopig ontwerp voor de dijk al tijdens de digitale dijktafels gepresenteerd en besproken. Velen hebben aan de dijktafels deelgenomen. De aandachtspunten die wij hebben gekregen, betrekken wij bij de verdere uitwerking van het definitief ontwerp. De informatie gebruiken we om het ontwerp samen met aannemer Boskalis verder te verbeteren.

Op dit moment zijn wij de samenwerking met de aannemer aan het opstarten. Het delen van de aandachtspunten die wij van de dijkbewoners hebben gekregen, is daar onderdeel van. Indien nodig nemen wij contact op voor een keukentafelgesprek over de uitwerking van het ontwerp.

Dijkbewoners en eigenaren van gronden aan de dijk kunnen met aanvullende vragen en/of aandachtspunten altijd contact opnemen met omgevingsmanager Peter Rutten via info@meanderendemaas.nl.

Op www.meanderendemaas.nl/dijk staat nog alle informatie en al het kaartmateriaal over het ontwerp van de hele dijk, welke wij voorafgaand aan de dijktafels op de website hebben geplaatst. In de nieuwe interactieve kaart zijn alle 50 dwarsprofielen te bekijken.

Verzoek om bijeenkomsten in het gebied

Vanwege het coronavirus zijn wij afgelopen half jaar genoodzaakt alle bijeenkomsten digitaal te organiseren. Voor uw en onze veiligheid. Zodra de betrokken organisaties bij Meanderende Maas het toestaan, op basis van de richtlijnen van het RIWM, komen wij weer graag in het gebied om vragen te beantwoorden en toelichting te geven.