Deelnemers werkplaats met elkaar in gesprek voor poster

Terugblik werkplaats 15

Op donderdagavond 30 september vond werkplaats 15 plaats. Na lange tijd is het digitale overleg weer verruild voor de fysieke aanwezigheid in de vertrouwde zalen van Acropolis in Megen. De werkplaats was bedoeld om de deelnemers bij te praten over de stand van zaken. Het programma begon met een plenaire presentatie en kennismaking met de nieuwe dijkgraaf Mario Jacobs, voorzitter stuurgroep Meanderende Maas. Ook stelde Bart Hooiveld zich voor als projectmanager namens aannemer Boskalis. Daarna zijn de deelnemers in groepen uiteengegaan om deelontwerpen nader te bekijken.

Plenaire presentatie

Jan Bouman startte met wat prachtige hoogwaterfoto’s van afgelopen zomer. Gelukkig heeft het hoge water geen gevolgen voor de plannen die we met z’n allen maken voor de dijkversterking. Vervolgens is kort stil gestaan bij de plannen voor de herontwikkeling van de betoncentrale SF Beton bij Appeltern en de bezwaren die er zijn tegen de hoogte van de kademuur in Ravenstein.

Mario Jacobs wilde graag kennismaken met de leden van de werkplaats. Zijn eerste indrukken van het project zijn positief. De betrokkenheid vanuit de omgeving is groot. Aan het eind van het gesprek vroeg hij de werkplaatsdeelnemers om goed mee te blijven denken met de kennis die zij van het gebied hebben.

Bart Hooiveld is projectmanager namens Boskalis Nederland. Sinds een paar jaar is hij betrokken bij dijkversterkingen. Omdat we met het project Meanderende Maas voor een twee-fasen contract gekozen hebben, is de aannemer nu al betrokken. Dit betekent niet dat we nu direct beginnen met de uitvoeringswerkzaamheden. De aannemer gaat meedenken over de verdere uitwerking van het ontwerp en zet daarmee vroegtijdig hun expertise in.

Vervolgens werd ook Dick Schreuders als omgevingsmanager vanuit Boskalis geïntroduceerd. Hij zal de komende tijd veel met onze omgevingsmanager Peter Rutten optrekken en samen met Peter het aanspreekpunt voor het gebied zijn. Tot slot werd ook Wiebe de Jong voorgesteld van Royal HaskoningDHV. Dit adviesbureau werkt samen met Boskalis aan de uitwerking van het voorlopig ontwerp.

 

Bekijk de presentatie of lees het verslag.